neljapäev, juuli 20, 2006

Täna poleerin kõrvaklappide juhtme ära

Nonii. Möödas on täpselt üks aasta, kui Kõrvaklapp algas. Ma ei oska öelda, et kas see läks kiirelt või mitte, aga palju on juhtunud küll vahepeal. Eriti muusikalistelt. Igatahes palju õnne mulle.

Kes võibolla mu esimest postitust mäletab, siis seal oli juttu möödunud aasta Mercury auhindadele kandideerijatest. Vahel on juhtunud see, et paar päeva tagasi hõigati ka selleaastased nominendid välja. Seekordne nimekiri oleks järgmine:
Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
Isobel Campbell & Mark Lanegan - Ballad Of The Broken Seas
Editors - The Back Room
Guillemots - Through The Window Pane
Richard Hawley - Coles Corner
Hot Chip - The Warning
Muse - Black Holes And Revelations
Zoe Rahman - Melting Pot
Lou Rhodes - Beloved One
Scritti Politti - White Bread, Black Beer
Sway - This Is My Demo
Thom Yorke - The Eraser

Minu kommentaarid asja kohta on järgmised:
Arctic Monkeys - loomulikult tegid vennad võimsa tuleku ja nende peale on ilmselt veel tükk aega kadedad mitmed PR-mehed, aga kas just see album see kõige parem on, see maitse küsimus. Seal on mitmeid väga mõnusaid ja häid lugusid, aga samas, mitte midagi revolutsioonilist. Väidetavalt on tegu suurima favoriidiga sel aastal.
Editors - midagi väga Interpol'i sarnast. Nende esimene singel Munich oli samas tase. Plaat on iseenesest natuke huvitavam, kui Arcticute oma.
Isobel Campbell & Mark Lanegan - osad kuuldud lood on head, teisi pole veel kuulnud. Isobel on tuntust kogunud, kui varasem Belle & Sebastiani üks naisliige. Tegemist on kindlalt ühe plaadiga, mis nõuab rohkem süvenemist.
Guillemots - üks viimase aja parimaid uustulnukaid ja seda ainult mitte minu vaid paljude kriitikute/blogijate/asjatundjate arvates.
Richard Hawley - see on Arcticute kõrval hetkel ainuke plaat, mis mul ka reaalselt olemas on. Tegu on väga rahuliku, kuid ilusa plaadiga.
Muse - nende uut pole kuulnud. Muse'i häda on see, et kui neid korraga palju kuulata (noh, oma 4-5 lugu järjest), siis viskab maru ruttu kopa ette. Varasematest on kindal lemmik Showbiz'i pealt lugu Falling Down.
Järgmised neli nime ei ütle mulle kahjuks mitte midagi.
Thom Yorke - Thom tegi väga huvitava nükke. Kõik fännid ootasid teadupärast Radiohead'i uut albumit, mille kallal ammu tööd tehti ja Ameerikas ja võibolla ka juba Euroopas on mõned kontserdidki üle pika aja juba toimunud. See, et aga Thom tuleb nii äkki sooloplaadiga välja, oli mulle vähemalt väga suur üllatus. Pooli lugusi olen umbes kuulnud. Natuke masendavad, aga head.
Hetkel oma lemmikut ei oska veel öelda, kuna pooli pole ju veel kuulnudki.

Kuna aasta aega blogimist ka täis, siis natuke ka statistikat (kunagi ka endal hea võrrelda):
külastajaid 6750, teise statistika põhjal 7800
keskmine külastajate arv päevas: 23, kõrgeim 57 (see oli ajaveebide konkursi ajal)
lõviosa ehk üle 6000 külastaja on pärit Eestist (järgnevad USA; UK, Kanada), kokku külastajaid üle 70 riigist
levinuid brauser loomulikult Internet Explorer, neile järgneb kõvast maas Firefox, Safari, Opera
Operatsioonisüsteemidest hiilgeb Windows, talle järgneb Apple ja siis Linuxilised.
levinuim otsinguleht on loomulikult Google ja otsitavamad sõnad, millega siia jõuti olid:
rapidshare, the, mp3, kõrvaklapp, eplik, vaiko, eliit, jose, gonzalez, blog, muusika ja sajad teised
Suurimad viitajad teiste blogide seas on
microlips, blog.tr.ee, mõned foorumid, bloggeri otsimootor, tegevuse lõpetanud Helinälg, jt.

Suurimaks saavutuseks jääb Ajaveeb.ee konkursi muusikablogide kolme parema hulka jõudmine. Aga enda rahulolu jaoks on tähtsamad kindlad ja loodetavasti ustavad püsilugejad ja ka aasta jooksul tekkinud konkureerivad blogid. Hoolikamad lugejad on kindlasti ka märganud, et Kõrvaklapp on rohkem muutunud selliseks infolikumaks ja arvustused on jäänud tahaplaanile. Siinkohal pean mainima, et see plaanis ei olnud ja kindlasti ei jää ka plaadiülevaated tulevikus ära, aga kuna töö võtab nii palju aega ära, et lihtsalt ei jõua. Lisaks suvi ka kisub arvuti tagant rohkem ära, kui talvised külmad ilmad. Edaspidi tuleb kindlasti uusi sariteemasid (nagu Kõrvapiinajad, need neetud rootslased, jne.) ja jätkuvad ka vanad.

1 kommentaari:

ed ütles ...

Kuule, need rubriigid on sul päris mõnusad. Hea meeleolu loovad sellised umbes kümneloolised ühele teemale pühendatud postitused. Nagu näiteks viimane akustika post või head vargad või elektrooniline teema. Et siis jaksu!