reede, juuli 28, 2006

Kuhu see raha kaob? Vol. 2

Jee, täna oli palgapäev, aga enne suutsin veel paar plaati osta ja kogu eelmisel kuul raskelt teenitud palga peaaegu täielikult ära kulutada. Viimasest korrast on tekkinud päris mitmeid uusi plaate riiulisse.

Köök - Telegramm - Järjekordne kohalik plaat. Hetkel pole veel jõudnud täies mahus kuulata, aga kuuldud lood on super. Iseasi, kas just Epliku plaadi tasemel, aga väga kõva sõna ikkagi. Kui seda ja mitmeid teisi kohalikke plaate silmas pidaddes, siis on rõõm tõdeda, et nii-öelda pakendile ka aina rohkem rõhku pannakse. Antud plaat on igatahes väga kenas ümbrises.
Broken Flowers (Soundtrack) - Film on üks mu suuri lemmikuid. DVD pole veel jõudnud osta, aga Soundtrack on nüüd olemas. Siin on sarnaselt teisele Jarmuschi filmile (Coffee & Cigarettes) palju sellist maailmamuusikat ja jazzilikke palasid. Eesotsas loomulikult The Greenhornes'i superpalaga There Is An End, milles vokaaliosa laulab sisse võrratu Holly Golightly.
Nick Cave & The Bad Seeds - Murder Ballads - Nick Cave on mõnus süngete lugude meister. Antud plaat on isegi üks julmemaid võibolla. Kaasa teeb hunnik toredaid artiste, alates Kylie Minogue'st lõpetades PJ Harvey'ni välja. Selle plaadi ostul sai määravaks hind, kuna see vedeles allahinnatud plaatide hulgas.
Feist - Open Season - kauaoodatud Feist'i remixalbum. Sisaldab hulganisti toredaid remixe ja seniavaldamate lugusi ja alternatiivversioone. Lisaks on asi väga soliidses ja unikaalses kestas. Aga jah, Feist meeldib mulle aina rohkem ja rohkem. Vaikselt kujunenud juba unelmate naiseks. Vat nii.
Mugison - Niceland - esiteks oli maru suur üllatus leida kohalikust plaadipoest Mugison'i plaati. Teiseks peaks olema tegu soundtrack'iga (ilmselt mingile Islandi filmile). Antud plaadi läbivaks looks on I'd Ask, mis juhuse tahtel on üks mu lemmiklugu temalt. Seda on siin nii originaalsel, akustilisel, orkestraalsel ja kurat teab veel millisel kujul. Mulle väga meeldib.
The Raconteurs - Broken Boy Soldiers - ka üks kauaoodatud plaat. Ootused algasid juba oma aasta tagasi, kui esimesed kuuldused superbändi kohta liikvele läksid. Steady, As She Goes on igatahes üks selle aasta parimaid lugusi üleüldse. Samuti on terve plaat päris kõva saavutus.
James - The Best Of ... - esiteks mulle üldse ei meeldi best of plaadid, aga 120 krooni eest tegin erandi. James on tore Briti bänd, kes kahjuks eriti tuntud pole. Ausalt öeldes on plaat hea, aga väike pettumus, sest nende hilisemalt ilmunud Pleased To Meet You on tõeline pärl.
Animal Collective - Feels - see sai enne kontserti hangitud, vahetult. Ilmselt ei vaja kommentaare, aga plaat on super. Kui praegu oleks eelmise aasta top'i uuesti teinud, oleks 10 parema sees kindlasti sees.
Pia Fraus - In Solarium ja Nature Heart Software - kaks plaati, ostetud küll eri ajal, aga piisavalt lõhikese aja jooksul. Mõlemad head. In Solarium'i ostsin päev peale AC kontserti, kus nad soojendasid. Ilmselt järelmõju. Nature sai mõned päevad enne kontserti ostetud.
The 13th Floor Elevators - The Very Best Of The 13th Floor Elevators: Going Up - jälle üks best of, aga ma olen kindel, et originaalplaate selle grupi loomingust Eestis pole võimalik leida. Siiski kõik paremad lood peal. Ja hind oli ka kõvasti odavam, kui tavaliselt.
The Flaming Lips - LateNightTales - sellel plaadil on tegelikult ainult üks Flaming Lips'i lugu, kaver The White Stripes'i Seven Nation Army'st. Aga antud plaat on Flaming Lips'i poolt kokku pandud ja sisaldab nende arust igati toredaid lugusi, nii-öelda hilisõhtustesse tundidesse. Antud seerias on ilmunud veel näiteks Air'i, Jamiroquai, Basement Jaxx'i ja paljude teiste kompileeritud kogud. Muusikat on siin Miles Davis'est kuni Björk'i ja Radiohead'ini välja. Väga mõnus kuulamine.
TV On The Rasio - New Health Rock (EP) - kolmelooline üllitis. Argumendiks sai kaver Yeah Yeah Yeahs'i
loost Modern Romance.
The Fiery Furnaces - Blueberry Boat - õde-venda album. Kuigi hiljaaegu ilmus neid täiesti värske album, mõtelsin, et tore oleks alustada millestki vanemast.

Sai vist kõik, või midagi ununes. Igatahes on seekord kõik plaadid pärit Eesti poodidest. Peamisel Laseringist ja Stockmannist. Ja üks Tartu Kaubamajast.

Lisaks ka juba selle ära, et James Brown'i kontsert oli päris hea. Igati paigas heliga, väga võimsa ja proffesionaalse orkestriga ja vanameister oli ise ka veel päris reibas. Kuigi spagaate enam ei visanud ja härples ka kõvasti vähem, aga hääl oli endiselt hea. Lisaks oli seal kaks äärmiselt ilusat tantsutüdrukut. Järjekordselt üks elav legend nähtud (Bob Dylan'i, David Bowie, Michael Jackson'i ja Rolling Stones'i kõrval).

0 kommentaari: