pühapäev, aprill 23, 2006

Vaiko Eplik Ja Eliit - 1 (2006)

Nüüd toimub Kõrvaklapis teatud murrang, sest tegu on esimese kodumaise plaadiga, mis siin äramärgitud saab. Põhjuseid on selleks mitmeid, aga kõige olulisem on see, et see on lihtsalt vapustavalt hea ja geniaalne plaat. Kui nüüd kiitmisega alata, siis Vaiko on mulle alati meeldinud, sest ta on andekas, paras jutupaunik ja muidu muhe tegelane. Lisaks võrratu laulja, saatejuht ja mida kõike veel. Siis kui ta Eurovisioonil esines, siis ma julgeks seda lugu lugeda terveks Eurovisiooni tipuks ja suur oli mu hämming kui nad Eestis selle looga koha kinni panid. See kõik on aga juba ajalugu.

See plaat sisaldab geniaalseid eestikeelseid poplugusid. Lauludel on väga huvitav kõla ja instrumentide valik teeb seda veel põnevaks. Palju on Vaiko uut lemmikpilli ehk süntesaatorit kasutatud, aga mitte selle tavapärases mõttes. Paar lugu on ka instrumentaalsed. Kaasa teeb mitmeid teisi tegelasi, alates Jaan Pehk'ist ja Chalice'ist kuni Evelin Pang'ini välja. Ka kaks võrratut kaverit on plaadil, üks Jääääre Kosk ja teine Chalice'i Masterplan. Viimane on minu eriline lemmik, sest see on kuidagi nii teistmoodi ja lahe. Pedajas'e loo esimene pool on nagu muusika filmist Nukitsamees. Plaat sisaldab päris mitmeid võimalikke hitte. Laulud on enamuses väga kaasahaaravad ja väga heade sõnadega. Ausalt öeldes on natuke raske uskuda, et see plaat on kuskil talumaja elutoas valmis mängitud, sest kohati on see nii orkestraalne ja mitmekõlaline. Kindel on aga see, et see on üks viimase kümnendi Eesti parim plaat. Lisaks plaadile on ka plaadiümbrise ja selle pildid ja jutu Vaiko ise valmis meisterdanud ja need näevad väga ilusad ja omapärased välja. Ainult, et seda ümbrist tuleb natuke paremini hoida, kui tavalisi plastmassist ümbriseid, kuna see on ainult papist (või mingist natuke tugevamast paberist) tehtud. Nüüd peab järgmisi Eliidi koostöö albumeid ootama jääda. Järgmine peaks Aapo Ilvese oma olema. Aga Jaan Pehk'i (ehk siis Orelipoisi) oma ootaks ka väga.

Kuna tegemist on ikkagi kodumaise muusikuga, siis kuulamiseks ainult üks lugu ja kindlasti ostke plaat ka.
Masterplan

2 kommentaari:

Ivo ütles ...

Oi-oi, Mortimer Snerd on varsti kambaga ukse taga oma õiguseid nõudmas.

k6rvaklapp ütles ...

Kahju, et nad tasuta reklaamiks ise lugusi üles pole pannud. Seetõttu ma selle ühe paningi ainult, noh nagu reklaami mõttes. Kui see neid häirib ja nad minu poole pöörduvad, siis muidugi eemaldan selle. Ma siiski tahaks loota, et selle ülevaate põhjal tekib juurde reaalseid plaadiostjaid.