reede, märts 03, 2006

Naised

Kuna lähenemas on naistepäev, siis võiks natuke ka naismuusikutest ja nende loomingust rääkida ja kuulata neid samuti. Seega täitsa suvaline valik minu poolt. Naisbändid siis teisisõnu.

1. Hole - njah, kes neid siis ei teaks. Alkoholi- ja uimastilemb Kurt Cobain'i lesk Courtney Love'iga eesotsas. Tema uus soololooming pole hea, aga Hole on üks väga kõva sõna. Ilmselt ma tõmban endale siinkohal väga suure rahva pahameele selga, kui ütlen, et Hole on palju parem ja grungem kui Nirvana. Kuigi minu arvates nad tõesti on, samas Nirvana on ka väga hea, aga Nirvana parim plaat on kahtlemata Unplugged In New York, kus parimad lood pole üleüldse Nirvana endi omad. Aga jah Hole on hoopis teisest klassist. Nende Celebrity Skin on klassika ja ega ülejäänudki kuigi palju taha ei jää. Muidugi bassimängija Melissa Auf Der Maur on ka tase. Viimane on mänginud ka Smashing Pumpkins'i ridades ja lähiaastatel välja andnud üpriski kuulatava ja vihase sooloalbumi. See tähendab, et ta laulab ka, mitte ei tärista bassi ainult. Kaks lugu ka:
Celebrity Skin
Dying

2. All Girl Summer Fun Band - Ameerika neljaliikmeline nasitebänd, kes viljeleb sellist chickrock'i või midagi naiskolledzrock'i või midagi sarnast vähemalt. Mulle ei meeldi muusikat stiilide kaupa lahterdada eriti. Nende muusika on nagu nimigi ütleb selline suvine ja lõbus. Tegelikult mulle väga paljud naisbändid oma inisevate häälte pärast ei meeldi, aga see on millegipärast üks väheseid erandeid. Kui võrrelda neid mingi uuema bändiga, siis natuke The Pippetes'i meenutavad. Mõned näited ka:
kodulehelt on alla laetavad mõned lood ja vaadatavad mõned videod.
Lisaks üks enda suurimaid lemmikuid nimega:
Samantha Secret Agent

3. Tegan And Sara - tegemist on kahe tüdruku bändiga ja nende nimed on Tegan ja Sara. Neid seob ka see, et nad on kaksikud ja veel ühe muna omad. See peaks tähendama seda, et nad võivad olla väga identse välimusega. Alguses oli bändi nimi millegipärast Sara And Tegan. Tegelikult kuulub bändi veel ka paar meest, kes aitavad neid trummidel, bassil ja ka kitarril. Kuigi neiud mängivad kitra ka ise. Ahjaa, nad on pärit Kanadast.
Wlking With A Ghost
Monday Monday Monday
Lisaks kui klõpsata bändi nimele, saab ka nende kodulehelt osasi lugusi alla tõmmata ja videosi ka vaadata.

0 kommentaari: