teisipäev, märts 11, 2008

Piilume jälle üle Läänemere

Pole pikka aega midagi kirjutanud. Uudistest niipalju, et ilmselt tuleb juulis siia legendaarne Lou Reed. Keda ma mingil tingimusel maha ei maga. Teine uudis on see, et vähemalt Lätis ja Leedus on mitteametlikel andmetel samuti juuli keskel esinemas Björk. Ma loodan, et kui ta kahes Balti riigis esineb, siis tuleb ta ka kolmandasse. Kuulduste kohaselt on osadel lätlastel juba piletid käes ja ametlik müük pidi lahti minema 13. märtsil. Aga nüüd selle põhilise juurde ehk siis rootslased taaskord.

1. Robyn ei vaja eriti ilmselt tutvustamist, sest kunagi aastaid tagasi oli ta suhteliselt tuntud popartist, eriti looga Show Me Love. Nüüd on ta tagasi ja palju paremalt kui enne. Kammis oma valge seksika tuka vasakule nagu nohikud filmist Nohikute Kättemaks ja on oma muusikasse juurde toonud igasuguseid vigureid nagu näiteks elektroonika, ülicoolid videod ja lahedad sõnad. Seetõttu on ta väga soojalt vastu võetud ja isegi USA's esines ta täissaalidele. Isegi Eesti raadiod vist natuke mängivad teda. Ei saa mööda vaadata ka väga toredatest remixidest. Niisiis paar näidet samuti:
Koniciwa Bitches
Cobrastyle (Teddybears'i cover)

2. Lykke Li on uus tõusev täht, kellel ilmus jaanuari lõpus ka esimene täispikk album nimega Youth Novels. Tegu on siis 1986. aastal sündinud Stockholmi kodanikuga. Plaadi tegemisel oli tal abiks Björn Yttling, kes laiemale avalikusele on seesama Björn, kes on asamblis Peter Bjorn And John. Tema muusika on segu soulist, elektrost ja kaasaegsest ilusast popmuusikast. Sarnaselt Robyn'iga on ka tema ennast juba suhteliselt tuntuks teinud, samuti ka teiselpool Atlandi ookeani USA's.
I'm Good, I'm Gone

3. Maia Hirasawa on 1980. aastal sündinud Rootsi-Jaapani juurtega neiu. Sündis ja elab Rootsis. Tema muusikukarjäär algas Rootsi tweepopbändis Hello Saferide, kus ta oli taustalaulja. Soolokarjäär algas 2007 aastal looga And I Found This Boy mida mängiti massiliselt Rootsi raadiotes. Tänaseks on ta välja andnud ka esimese täispika albumi Though, I'm Just Me. Lisaks heale häälele, jääb ta silma ka oma mitterootslasliku välimusega.
And I Found This Boy
Crackers

4. Ida Maria on tegelikult Norrast pärit neiu, kes viimasel ajal elab Rootsis. Tema teeb juba sellist mõnusamat indierocki. Pealegi on tal selline mõnusalt suitsune hääl, mis kohati meenutab juba Janis Joplinit. Tema laulud mulle kohe väga meeldivad ja ma täitsa usun, et ka temast tuleb midagi suurt. Debüütalbum peaks väljas olema tal.
Oh My God
Louie

5. The Honeydrips on Rootsi tweepopbänd. Nende lood on kõik päris sarnased aga head. Bändi veab Mikael Carlsson, kes on tuntud ka kui bändi Dorotea laulja-kitarrist.
(Lack Of) Love Will Tear Us Apart (väike vihje Joy Divisionile või mis?)

Hetkel rohkemaks ei ole jõudu, kuigi võiks veel jätkata.

0 kommentaari: