laupäev, juuni 30, 2007

Nädala videod: retro

The Human Beinz - Nobody But Me
Siinsetele lugejatele ilmselt tuttav lugu, aga videot pole ilmselt paljud näinud.


Weezer - Buddy Holly
Lugu pole eriti vana, aga retrohõnguline. Minule tuleb selle videoga kohe meelde, kui kunagi tuli suure pauguga turule Windows 95. See oli üks mu esimesi aruvuti CD-ROM'e ja kuna Windows pidavat olema tõeline multimeediaarvuti süda, siis oli kaasas ka kaks väikese pildiga videot. Üks oli Edie Brickell'i Good Times ja teine seesama Weezer. Ma ikka vaatasin neid iga päev ja nii paar nädalaid järjest.


France Gall - Laisse Tomber Les Filles
France Gall on nagu nimest järeldada võib prantslanna. Kunagi võitis ta päris hea looga ka Eurovisiooni lauluvõistluse. Antud lugu on aga tänapäeval aktuaalsem, kuna meie kinodes jookseb Grindhouse ja sealt on see lugu tuttav April March'i esituses, kes laulab seda ingliskeelsena. April March peaks olema seda laulnud ka originaalkeeles. Ingliskeelne nimi on sellel lool igatahes Chick Habit. Laulu on France'ile valmistanud igatahes legendaarne pratnsuse pervert ja laulumees Serge Gainsbourg.


Them - Mystic Eyes & Gloria
Them on rohkem tuntud kui Van Morrison'i stardikivi muusikaareenile. Viljelesid nad sellist mõnusat garaazirock kõlaga muusikat. Tegemist siis Belfasti bändiga. Nende lugu Gloria on väga tuntud ja väga hea. Järgnev video on kontsertesitus, kus enne Gloriat kõlab ka teine lugu. Publikum meenutab nagu minu vanaisa pilte noorusajast, mis ajaliselt ilmselt on täitsa võimalik.


Little Richard - Tutti Frutti
Siin on vist sõnad liigsed. Tegu on ühe rock'n'rolli algusajastu tuntuma looga. Little Richard on nagunii elav legend. Teda on lugenud oma loomingu mõjutaks paljud tuntud rock ja soulistaarid. Alates kasvõi Bowie'st ja lõpetades veel kangema mehega ehk James Brown'iga.



Kõrvalmärkusena mainin, et uuendasin ka kõrvalolevat linkidekogu ja just kodumaiste linkidega.

1 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Kõige kuulsam mees, kes Väikselt Riksilt malli on võtnud, on muidugi Paul McCartney: näiteks "Oh Darling!" on lauldud täpselt samade nõksudega.