neljapäev, november 23, 2006

Need neetud rootslased, taaskord

Oleks jälle aeg rootslastest kirjutada. Nüüd on kogemustepagas ka kõvasti suurem, kuna sai esmakordselt Rootsis ka ära käidud. Muidugi sai toodud ka palju muusikat. Rootslased on üleüldse päris muusikalembelised. Linnapildis jäi silma väga palju kõrvaklappe. Eriti popid olid Koss Porta Pro klapid, mis pidavad olema päris hea hinna-kvaliteedi suhtega klapid, aga oma Grado-Shure'de kooslust ei hakka ma veel nende vastu välja vahetama, kuna olen nendegagi väga rahul.

1. Ohm - selle bändi olemasolust sain teada suhteliselt peale eelmist rootslaste teemat, kui nad otsustasid mulle meili saata. Tegemist on päris mõnusa Rootsi trioga, kes alles hiljaaegu otsustas laiemale avalikusele endast märku anda. Enne olid nad umbes 10. aastat teinud muusikat peamiselt enda lõbuks. Enampakkumisele tulevad kaks lugu:
Spoon Me
Follow My Fate
Ühte remixi ja lisalugu on võimalik kuulata aga nende MySpace lehel.

2. Peter Bjorn And John - see bänd on juba päris tuntud. Eelkõige tänu nende loole Young Folks, kus teeb kaasa ka The Concretes'i laulja Victoria Bergsman. Sel aastal ilmus neil juba kolmas album nimega Writer's Block, mis on täiesti vapustav album. Kaks helinäidet ka neilt:
Amsterdam
The Chills
Aga piiluge siis juba nende MySpace lehte ka.

3. El Perro Del Mar - tegemist on üheinimese bändiga, kus lauljaks ja lugudekirjutajaks on andekas Sarah Assbring (lisaks ta näeb natuke välja nagu Isobel Campbell). Tegemist on sellise rahuliku ja natuke melanhoolse indiepopiga. Midagi sarnast nagu Jane Birkin.
God Knows (You Gotta Give To Get) - Youtube'i video
This Loneliness
Myspace

4. Erik Mattsson - tegu on andeka rootslasega, kes kõike instrumendid ka ise sisse mägnib. Esialgu polegi temast väga palju teada. Ainult seda, et pärit on ta Stockholmist ja hiljaaegu riputas ta internetti üles oma viieloolise EP nimega One-Horse Town. Lood saab alla laadida, kui vajutada mehe nimele. Tegemist on sellise rahulikuma idiefolki laadse asjaga.
MySpace

5. Teddybears - varem on kasutanud bänd ka sellist nime nagu Teddybears STHLM. Pärineb juba 1991. aastast. Bänd on kolmeliikmeline. Tuntum bändimees on kindlasti Joakim Åhlund, kes mängib kitarri ja kirjutab lugusi ka sellisele natuke paremini tuntud bändile nagu The Caesars (kes sai tuntuks looga Jerk It Out, mida ühes iPod'i reklaamis kasutati). Bändi nimi sündis tegelikult sellest, et kui nad alustasid, tekkis Rootsis ja Norras hulganisti raksehevi ja blackmetali bände, kes kasutasid igasuguseid koledaid nimesid. Siis Teddybears pidi olema nagu selline vastukampaania koletuslikele nimedele. Igatahes äsja ilmus neil viies album Soft Machine, kus on abistava käe andud mitmed tuntud muusikamaailma kahurid. Alates Iggy Pop'ist, The Soundtrack Of Our Lives'i ja Neneh Cherry'ni välja. Lisaks on muutunud see viimane plaat ka remixijate lemmikuks. Oma panuse on andnud juba Diplo, Annie, Squek E. Clean, jt.
Punckrocker (feat. Iggy Pop)
Yours To Keep (feat. Neneh Cherry)
MySpace

6. Kitty & The K - Göteburgi trio, kus peamist rolli mägnivad kindalsti kaks naist Kitty ja Karro. Lähiajal peaks nad ka ilmutama albumi. Nende muusika on juba selline elektroonilisem. Sihuke elctroclash või electropunk. Mitte just täitsa Chicks On Speed, aga sinna lähedale. Kellele säärane muusika meeldib, neil soovitan kõrv peale heita. Kolm lugu ka:
I Am A MF
Centre Of The Universe
The City
MySpace

7. Tobias Fröberg - järjekordne indiefolkar. Lisaks aitab tal muusikat teha ka Linus Larsson. Hiljaaegu ilmus talt teine album nimega Somewhere In The City. Tema lugu When The Night Turns Cold on valitud üle-Euroopalise Panasonic Lumix digikaamera reklaamilooks. Tobias jagab lahkelt ka nelja lugu oma debüütalbumilt For Elizabeth Wherever She Is:
So I
Grace
What Are You Gonna Do Part I
See What We Do To Us
ja lõpetuseks MySpace

0 kommentaari: