reede, november 10, 2006

Kuhu see raha kaob? Vol. 4

Sain lõpuks ka oma arvuti korda. Muusika jäi enamuses õnneks alles kõik. Lisaks on vahepeal mitmeid uusi plaate lisandunud. Peamiselt rootsimaiseid. See tundub küll väikse keksimisena juba, aga varsti tuleb vana hea Kõrvaklapp tagasi, siis saate jälle muusikat kuulata, võibolla arvustusi lugeda, uued teemad ja vanad samauti. Seniks aga veel natuke kannatust.

Beck - The Information - Becki uus plaat on huvitav. Esiteks on ta samasuguste stiilsete kaante vahel nagu Feist'i remixalbum. Teiseks on sellega kaasas DVD, mis sisaldab kõikide lugude videosi. Need on päris omapärased ja suhteliselt sarnased, kuid neis näeb mitmeid tuntud muusikuid. Devendra Banhart'i näiteks ühes videos. Asja rosinaks on see, et plaadiga on kaasas hunnik stiilseid kleepse, millega teoreetiliselt saaks ise plaadikaane ära kujundada. Kui rääkida muusikast, siis mulle istub kõvasti rohkem kui Guero, samas ka viimasel oli väga häid lugusi. Kuigi stiil on suht sarnane.

Cansei De Ser Sexy - Cansei De Ser Sexy - kauaoodatud Brasiilia electro(dance)punk. See sisaldab hunniku häid lugusi, mille mängimine ei tohiks ühtegi tantsusaali tühjaks teha. Plaadil on lood mõnusad ja nakkavad. Igatahes lugu Let's Make Love And Listen Death From Above on kindla peale üks viimase aja tegijamaid lugusi üleüldse. Ülejäänud asjad kaugele maha ei jää. Soovitan väga.

Junip - Black Refuge (EP) - see bänd võibolla ei ütle midagi. Niipalju siis ainult, et see koosneb kolmest mehest ja kõige suurem asjamees on seal minu lemmik Jose Gonzalez. Viielooline plaat. Viskab natuke sarnast nagu Jose sooloalbum. Ühesõnaga väga hea. Eriti hea on Bruce Springsteen'i lugu The Ghost Of Tom Joad.

Envelopes - Demon - järjekordne Rootsi toode. Neid peaks ma olema maininud ühes legendaarses Neetud Rootslaste teemas. Sisladab 11 lugu. Kõik head. Hetkel nagu ei oskagi muud öelda, pole veel väga jõudnud seda kuulata.

Edson - For Strength - jälle Rootsi oma. See plaat jäi näppu juhuslikult. Kuna teadlikult ma otsisin Pelle Carlbergi asju, siis see oli ainuke, mis ma leidsin. Pelle on antud bändis laulja. Plaat on natuke rockilikum kui ma lootsin (ootasin rohkem sellist uuemat popfolki), aga üldmuje on siiski päris meeldiv. Plaat ise juba aastast 2002.

Hellsongs - The Lounge (EP) - Rootsi asi taas. Ka neid on juba mainitud siin varem. Tegemist on siis bändiga, kes kaverdab uude rahulikku versiooni kunagisi legendaarseid heviklassikuid. Kuuelooline väljalase, kus kuuleb rahulikke versioone Judas Priest'ist Metallicani.

Peter Bjorn And John - Järjekordne superplaat, eesotsas looga Young Folks. Päritolumaaks taaskord läänes asuv naaberriik.

Tobias Fröberg - For Elizabeth Wherever She Is - Rootsi folkpop. Seda tüüpi kuulsin vahetult enne Rootsi minekut ja ta jättis väga hea mulje. Loomulikult sai ka plaat omistatud.

The Knife - Silent Shout - kuna varem mul polnud ühtegi The Knife plaati (shame on me), siis sai hangitud see nende viimane. Üheks põhjuseks on siin see, et kuna see maksis Rootsis vähem kui nende vanad. Tulemusega olen rahul. Siin on igasuguseid mõnusaid tantsulugusi ja kõrvakriipijaid.

Sufjan Stevens - Michigan ja The Avalanche - siin pole kommenaare vaja, kuna 100%-lise tõenäosusega oman kunagi kõiki Sufjani plaate. Hetkel on kolm olemas. Esimene ostetud Rootsis, teine vist Laseringist (ehk seega Eestist).

Martha Wainwright - Martha Wainwright - see oli ka ainult aja küsimus, et ma selle plaadi oleks ostnud. Kuna ta vedeles ühes Stockholmi muusikapoes eriti odavate plaatide kastis, siis milles küsimus. Lisaks on tegu veel eriväljaandega, kus on kolm boonuslugu. Pole paha 150 krooni eest (Eesti rahas).

I'm From Barcelona - Let Me Introduce My Friends - Rootsimaine popkoor siis. Väga lihtsate sõnadega koorielementidega bänd. Nad lihtsalt panevad kaasa laulma. Selline väga positiivne ja suvine album. Liikmeid on seal bändis 29.

Jens Lekman - When I Said I Wanted To Be Your Dog - andekas rootsi laulukirjutaja. Jälle popfolk sugemetega. Selle ostsin seetõttu, et see on väheke haruldasem plaat kui tema viimane Oh You're So SIlent Jens (mida olen ka Eesti poodides näinud).

The Concretes - In Colour - tegu on väga viljaka ja ka juba pikaajalise Rootsi bändiga. Antud album on nende viimane, mis ilmus sellel aastal. Kuna nad on head ja kuskilt peab alustama, siis sai ka see album hangitud. Erilisi üllatusi ei pakkunud, aga samas kuulamisrõõm on täitsa olemas ja isegi korduval kuulamisel.

Shelton San - Spontaneus Black - kõige värskem plaat minu kogus, seega pole jõudnud veel kuulata, peale mõne loo. Päris palju kiidetud album. Paari kuuldud loo põhjal julgen väita, et kiitused on olnud asja eest.

Ambulance Ltd. - Ambulance Ltd. - selle plaadi ostsin hetke meeleolust lähtudes. Kuna paari lugu olin kuulnud ja need meeldisid. Plaat kõlbab ise väga hästi kuulata. Stockmannis maksis see vist 120 krooni. (Seal oli veel hunnik imeodavaid asju - näit. Ratatat'i debüüt maksis samuti 120).

Badly Drawn Boy - Born In The U.K. - ka BDB plaate mul varem polnud, aga olen päris suur tema muusika austaja. Plaat ei ületa just tema parimat (The Hour Of bewilderbeast), aga kõlab sellele vaatamata väga hästi. Eriti lahe on plaadi väljanägemine. Kuna tegu on eriväljaandega, siis on lisaks ka üks DVD plaat ja kõik see kupatus on mahutatud reisipassi vahele (natuke suuremaformaadilisem kui Eesti pass), aga näeb väga stiilne ja lahe välja. Mingi natuke pooletoobisema piirivalvuri petaks sellega ära küll.

Sparklehorse - Good Morning Spider - kuna mulle lugu Junebug väga meeldib, siis ostsin selle plaadi (sest seal on see lugu ametlikult olemas). Oma üllatuseks oli esimene lugu päris ehmatav, kuna see polnud sugugi sellisest tempos nagu olin oodanud. Lisaks oli paar üksikut kiiremat lugu veel. Ülejäänud olid sellised rahulikud lood, sellised nagu olin arvanud. Üldmulje on siiski hea. Kunagi tahaks nende kõige uuema plaadiga ka tutvuda, mis äsja ilmus.

Uskumatu, aga saigi kõik üles loetud. Lähiajal peaks palju uusi plaate ka tulema. Oodatumad on Sufjani jõulukarp ja Tom Waits'i kolmediskiline (see tähendab erakordselt palju muusikat) komplekt. Väidetavalt peaks olema ka The White Stripes alustanud tegevust uue albumiga (mis peaks ilmavalgust nägema 2007. aasta esimesel poolel).

0 kommentaari: