kolmapäev, september 06, 2006

Natuke uudiseid

Esiteks selleaastase Mercury muusikaauhinna sai ilma üllatusteta Arctic Monkeys, kes oli ilmselt ka suurim favoriit. Seekord läks siis ilma igasuguste üllatusteta see asi. Hea uudis on ka neile, kellele meeldib Nick Cave. Kuna mulle ta meeldib, siis on rõõm teatada, et 19. novmeber külastab ta naaberriiki Soomet, koos Pahade Seemnetega (ilmselt seda külastan ka mina). Päev hiljem ehk 20. novembril külastab ta seekord ilmselt soolokavaga taas naaberriiki. Üles astub ta meie kalavarastest kuuevarbaliste lõunanaabrite lätlaste juures - Riias. Kui juba mainimiseks läks, siis ei tohi ka oma läänenaabreid unustada, nimelt 15. november on Stockholmis Sufjan Stevens. Sufjanist rääkides, pidavat ta jõuludeks välja andma (see tähendab 21. november) viie-CD'lise jõuluboksim, mis koondab endast viit eraldi pakitud EP plaati, viit jõuluteemalist kleepekat, bukletti lühijuttude ja liner-notes'idega, pluss hunnik muidu kirjutusi ja joonistusi. Üks näitelugu ka Sister Winter.

Kurb uudis on ka see, et üks mu lemmik netiraadioid paneb oma kraanid kinni. Tegemis on WOXY nimelise raadioga. WOXY ja KCRW on ilmselt ainsad netiraadiod mida ma vahel kuulan. Kui last.fm'i eri jaamu mitte arvestada.

Siis on selline põnev projekt nagu The Beachles. Tegemist on sellise projektiga, kus keegi Clayton on kokku miksinud kaks kuuekümnendate kuldset hittplaati: The Beach Boys'i Pet Sounds'i (millel muuseas hiljaaegu tüli müüki 40. aastapäeva eriti uhke eriväljaanne) ja The Beatles'i Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club'i. Tegemist on päris huvitava kuulamisega ja kõik lood ja natuke juttu asuvad siin.

Hea uudis ka Yeah Yeah Yeahs'i sõpradele. Nimelt hiljaaegu tegid nad iTunes'i muusikapoele neljaloolise akustilise kontserdi, kus ühe loona kaverdati ka Sonic Youth'i Diamond Sea'd. Ilmselt on kõik neli lugu veel mõnda aega saadaval sellel Mars Needs Guitars blogi postitusest. Peaks mainima, et akustiliselt kõlavad nad eriti hästi.

Praeguseks aitab ka. Varsti loodan teha üle väga pika aja ka mõne plaadiarvustuse.

0 kommentaari: