reede, juuni 09, 2006

Kuhu see raha kaob? Vol. 1

Alustan uue rubriigiga. Siia alla hakkan paari lausega kirjutama oma arvamust plaatidest (kaasa arvatud singlitest ja EP'dest), mis ma ostnud olen. Kindlasti tuleb osadest ka hiljem pikemalt juttu ja osadest on juba juttu tehtud. Aga alustagem.

Tartu Popi Ja Roki Instituut - Madise Margikogu - üks päris tore bänd. Kui kellegagi võrrelda, siis äkki Stereolab'iga. Meeldib see, et nad laulavad eesti keeles. Ideaalne plaat suvehommikuteks. Lisapluss plaadikaante vahel olevale raamatule, mis tuletas lapsepõlve kohe meelde. Oleme me ju kõik kunagi marke kogunud, ja seal hulgas näiteks Vietnami, Poola, Ida-Saksamaa marke omanud.

Bright Eyes - I'm Wide Awake, It's Morning - sellest plaadist on juba palju-palju juttu olnud. Üks mu eelmise aasta lemmikuid. Lõpuks leidsin ta ühes netipoes päris odava hinnaga ja saigi ära ostetud. Selline tore kantri-folk plaat.

Zero 7 - The Garden - chillimismuusika, nagu mõned ütlevad. Tunnistan ausalt, et selle plaadi üheks ostuargumendiks sai mitmes loos kaasategev Jose Gonzalez ja mingil määral ka Sia. Varasem kokkupuude Zero 7 on olnud peaaegu olematu, kuigi poes on nende plaate lademetes saadaval. Antud plaat pakub isegi natuke rohkem, kui senini loetud arvustused lubasid arvata. Kindlasti ei jää see viimaseks Zero 7 plaadiks.

Animal Collective & Vashti Bunyan - Prospect Hummer (EP) - üks mu eelmise aasta lemmik EP'sid. Üheks põhjuseks on loomulikult ka aina lähenev Animal Collective'i kontsert. Kui kusikilt nende Feels'i ja vanemad albumid ka leiaks, oleks eriti tore.

Iron & Wine - Woman King (EP) - veel üks lemmik EP'sid möödunud aastast. Iron & Wine on selline tegelane, kes mulle aina rohkem meeldima hakkab. Siiski ei oma ma veel ühtegi täispikka albumit. Aga see kuue looga EP on väga hea ja ilus. Ja ta laulusõnad on lihtsalt nii ilusad ja geniaalsed.

The White Stripes - Walking With A Ghost (EP) - siin on peamine hitt kaver Tegan And Sara samanimelisest loost, mis on mõlemas versioonis väga hea. Boonusena kaasa neli kontsertitel salvestatud nende enda lugu. The White Stripes on selles mõttes huvitav bänd, et nad kõlavad stuudioalbumil ja kontserdil päris erinevalt ning mõlemal juhul on neil väga hea kõla.

Jose Gonzalez - Stay In The Shade (EP) - Jose on üks eelmise aasta lemmik uustulnukaid. Ja just see Stay In The Shade oli esimene lugu, mida ma temalt kuulsin, mitte Heartbeats (mida kuulsin alles kuid hiljem). Lisaks nimiloole on siin lisaks veel neli lugu. Üks Kylie Minogue kaver, üks instrumentaalne ja kaks ülejäänud sellist toredat temale omapärast lugu. Selline lihtne muusika on geniaalne.

Black Mountain - Druganaut (EP) - Black Mountain on samuti üks eelmise aasta debüüdiparemikku kuuluv bänd. Druganaut pole küll mu lemmiklugu sealt, aga see EP sai suuresti ostetud No Satisfaction'i Campfire Version'i pärast, mis lootusi ka ei petnud. Samuti on nimilugu ise siin Extended versioonina, mis on ligi viis minutit pikem kui albumil.

Tartu Popi Ja Roki Instituut ja Zero 7 plaadid on ostetud Tartu Kaubamajast. Kõik ülejäänud djangos.com internetipoest. Viimased tulid kohale umbes nädalaga. Olgu, üks plaat on veel kätte saamata (Royal Trux'i Accelerator).

0 kommentaari: