laupäev, märts 18, 2006

Compilation tape

Seekord 10 lugu, mida ma viimasel ajal ise olen pidevalt kuulanud. Kuna väljas on ilusad päikselised talvelõpupäevad, siis on muusika ka suuremal määral positiivne ja lõbus. Siiski tegu on väga erinevate lugudega, mistõttu on see segu päris hüplik. Väike isiklik kommentaar ka juurde neile, mis pigem seotud minu endaga, kui muusikaliste faktidega.

1. Violent Femmes - Blister In The Sun - leitud filmist Grosse Pointe Blank. Violent Femmes on üleüldse üks tore bänd. Tegu on kindlasti nende tuntuima lauluga.
2. Robyn Hitchcock - We're Gonna Live In The Trees - esimesed julgemad kevadekuulutajad on ka kohal (ilmselt ilma suleliste gripita). See lugu oleks mulle kui rusikas silmaauku, kui ma oleks kevadel kooruv kuldnokapoiss.
3. Sparks - When Do I Get To Sing 'My Way' - Sparks'ist niipalju, et äsja ilmus neil uus album. Selle looga seob mind mälestus mingist kunagisest väga kaugete aastatetagusest edetabelisaatest, mida juhtis Lemo (seesama, kes laulis: opereissõn, opereissõn bii, mille taustal olid poksikinnastega tantsutüdrukud ja bändinimeks oli B.D.Ö.). Nimelt oli seal saates see lugu nii palju kui ma seda mäletan alati esimene ja ma vaatasin vist peaaegu kõiki saateid mis sellest edetabelist oli.
4. Neko Case - A Widow's Toast - Neko Case on tuntud nii sooloartistine, aga ka tänu bändile The New Pornographers. Tal on vapustavalt hea häälematerjal, mis siin loos tuleb päris hästi esile. Teate küll, selline minimalistlik taustamuusika ja vaikne, võimendatud vokaal, kerge kajaga. Nii paneks muigugi ka Andres Tarandi hääle helisema, aga kaugeltki mitte nii ilusti kui Neko Case'il.
5. Abigail Washburn - Coffee's Cold - natuke bandzofolki ka. See lugu on natuke võibolla sellega seotud, et ma viimasel ajal unustan enda kohvi ära ja ka pidevalt külmalt lurbin seda. Suviti meeldib mulle jälle jääkohv, mida praegu eriti poes ei kohtagi.
6. Blind Melon - No Rain - üks väga mõnus poprock. Automaatselt tuleb kohe ka silme ette filmi Sideways'i teletreiler. Tegelikult olen ma aga päris suur vihmainimene. Mida vingem padukas, seda parem. ja kui välku ka lööb, siis on lausa fantast.
7. Wilco - Heavy Metal Drummer - väga nakkav meloodia. Wilco'ga on mul selline suhe, et nad mulle väga meeldivad, aga on päris tihti nii, et ma ei suuda neid kuulata. Mul peab teatud meeleolu olema, et neist täit rõõmu tunda. Viimasel ajal on see olemas olnud.
8. Seu Jorge - Rock'n'Roll Suicide - Seu Jorge on hea näida sellest, et superfilmidest jääb muusika külge nagu naksti. Tegu küll Bowie looga, aga Seu oleks ka ilma Bowie loomingut kasutamata geniaalne kuju.
9. The M's - Trucker Speed - see on viimase aja kõige võimsam käimatõmbamiselugu. Ajab energiat ja teotahet täis ja paneb liikuma. The M's'ist tuleb siin kunagi kindalsti pikemalt juttu.
10. Loretta Lynn & Jack White - Portland Oregon - üks viimase aja lemmikumaid. Väga unikaalse saundiga kantrilugu. Loretta esindab ehtsat vanakooli kantrit, ehk väga volüümikas, tremolovokaaliga ja ehtsa Texase murrakuga (nagu Dolly Parton, ainult tumedapäine). Jack lisab sellist mõnusat alternatiivrocki nüanssi siia juurde. Antud loost ka kaks muusikavideot, mida saab vaadata siin lehel.

1 kommentaari:

janek ütles ...

väga mõnus kuulamine sai.. tänud