laupäev, detsember 17, 2005

Järjekordsed aastalõpu bestofid

Seekord on aga lood nii, et hindavad muusikud ise. Kõigepealt tegi ajakiri/või siis webzine Filter oma uuringu artistide selleaastase top10'ne kohta. Neid näeb näiteks siit.

Veel suurema töö tegi ära aga muusika webzine Pitchfork Media, kes küsitles veel rohkem artiste ja tahtis teada nende parimaid plaate (top5) sel aastal. Tulemust näeb sellel lehel. Nagu näha on nii hindajad kui ka paremikku tunnistatud päris kõvad tegijad ja paljud ka selle blogi vahendusel mõnegi reaga mainitud.

Samuti on ka paljud teised muusikablogid alustanud oma edetabelitega. Näiteks Think Tank, Muzzle Of Bees (iga päev lisandub üks uus ja nii kuni esikohani välja, hetkel on #14 juures), parimad lood 2005 ja parimad plaadid 2005 Chinese restaurant in the forest'i blogi arvates, Top 50 albumit More Cowbell'i arvates.

Kommertsipoolelt Insound'i internetimuusikapoe Top 100 bestseller albumit sel aastal (tegu on rohkem sellise indiesuunitluspoega). Sellelt samast poest saab ka mõningaid tasuta mp3'i tõmmata ehk seda kõik siis siit. Päris korraliku Top 100 on kokku pannud ka Amazon, eriti selle editorid. See asub siin. Müügitabel muidugi nii hea pole.

Natuke kannatust ja varsti tuleb ka minu tabel. Ilmselt Top 30 ja igalt plaadilt allalaadimiseks ka üks lugu (proovin leida enda lemmiklood). Enne vaja veel ports plaate läbi kuulata, mis kindlasti ka sinna tabelisse pürgida tahavad.

Lõpetuseks ka üks magus rosin ehk üks hea muusikavideode blog nimega Videos.antville.org.

0 kommentaari: