teisipäev, september 18, 2007

Nädala video ja natuke niisama mula



Ma ei saa veel ikkagi üle Grizzly Bear'ist, kuna nende kontsertesinemine oli lihtsalt vapustav. Et tegu on andekate tüüpidega, siis selle tõestamiseks tuleb appi YouTube, mille vahendusel leiab igast kulda. See siis nende viimase albumi suurim hitt Knife. Tegu on siis prantsuse muusikablogiga La Blogotheque koos tehtud video, kus bänd esitab a cappella versioonis oma lugu ja seda keset päist päeva Pariisi tänaval. Ma oleks küll siiralt õnnelik, kui mulle selline lõbus ja laulev seltskond suvaliselt tänaval vastu jalutaks.

Lisaks videole natuke muud uudist ka. Esiteks ma soovitan osta sellekuu ajakirja Digi number. Isegi kui tehnika eriti ei huvita (mind õnneks või kahjuks väga huvitav) siis on seal vahel üks plaat, kus on peal film Good Copy Bad Copy. See on siis dokumentaalfilm piraatlusest. Ehk täpsemalt öeldes vaadatakse seal muusika ja filmitööstuse nii-öelda telgitaguseid. Sõna saavad ka mõned tuntud muusikud, kes on maailmas nime teinud pigem sämplimiste ja mixijatena. Näiteks Girl Talk ja juttu tuleb ka legendaarsest Grey Albumist ja selle loojast Danger Mouse'st. Grey Album on siis segu sellest kuidas kõlaks ühel albumil koos The Beatles ja nende White Album ja räppar Jay-Z ja tema Black Album. Grey Album sattus teatavasti kohe muusikakorporatsioonide põlu alla ja keelati väga kiirelt, aga mis sellelegi vaatamata kujunes ilmselt 2005. aasta kõige populaarsemaks plaadiks, kuna seda sai netis tasuta alla laadida. Kuigi filmis ei räägita ainult muusikast, siis ikkagi on sellel seal suur osa ja mööda külgi maha ei jookse. OK, kui ikka ei taha Digi ajakirja osta, siis saab ka netist tõmmata. Torrenti peaks saama SIIT.

Selleaastase Mercury Prize'i sai Klaxons. Hiljaaegu lahkus meie seast ka austatud Lee Hazlewood. Viimase aja üks meeldivamaid uusi leide on bänd nimega Le Loup. Viimast on mitmest kohast tituleeritud juba Washington D.C. Arcade Fire'iks. Ütleme, et nii hästi veel ei kõla, aga potensiaali on neil kõvasti. Üles on nad korjanud järjekordselt Sub Pop ja välja andnud ka ühe eriti keerulise pealkirjaga plaadi The Throne of the Third Heaven of the Nations' Millennium General Assembly. Aga eks kunagi tuleb neist ka pikemalt juttu.

Hetkeks aitab. Varsti tahaks paari plaadiarvustusega ka maha saada. Loominguline pool kannatab muidu siin blogis.

0 kommentaari: