teisipäev, aprill 24, 2007

Feist - The Reminder (2007)

Hetkel on hinge taga terve pudel suhteliselt kehva Pinot Noir'i veini (see oli ainuke Pinot Noir, mis poes saada oli). seega tiba uimases meeleolus võtsin ette uue Feist'i plaadi nimega The Reminder. Feist ei vaja ilmselt siinsetele lugejatele enam tutvustamist, kuna temast olen palju kirjutanud. Vaatamata pehmele keelele ja tibake pöörlevale peale jättis uus album päris hea mulje. Kas just sama tugeva, kui eelmine Let It Die, aga väga hea sellegipoolest. Uuel albumilt pole esmasel kuulamisel küll nii tugevaid magneteid nagu eelmisel, aga väärt kuulamist sellegipoolest. Tegu on siis Feist'i kolmanda stuudioalbumiga, peale Monarch'i ja Let It Die'd. Peale nende kahe stuudioalbumi on ilmunud ka üks remixalbum nimega Open Season.

Peale Let It Die'd on Feist'il läinud päris hästi. Nimetatud album võitis paljude kriitikute ja kuulajate südame. Kahe aasta jooskul on ta teinud sadu kontserte ja teinud koostööd mitmete teiste tublide muusikutega. Näiteks oma endise korterikaaslase Peaches'iga, kelle viimasel albumil võib vähest Feist'i häält kuulda loos Give 'Er. Uuel albumil aitavad Feist'i mitmed tuntud ja natuke vähemtuntud muusikud. Näiteks Jamie Lidell, Renaud Letang (see nimi ei ütle mulle mitte midagi), Mocky ja Gonzales. Viimase nime taha peidab end kanadalane Jason Beck, kellel on tihedad sidemed peale Feist'i ka Peaches'iga ja Mocky'ga, aga ka Jamie Lidell'iga (albumil Multiply). Eht teisisõnu tundub, et tegu on paraja sõpradepundiga.

The Reminder'i üldmulje on suht sarnane varasematega. Peamiselt sellist kerget rockikõlaga folkpoppi sisaldav plaat. On paar teistest tempokamat lugu ja paar potensiaalset hitikanditaati, aga mingit erilist üllatust ei paku. Võimalik, et seda polegi vaja, kuna ta üllatab näiteks Broken Social Scene'i koosseisus ja ka teiste projektidega. Esialgu on ilmunud ka esimene video, mis sisaldab taaskord tantsu. Varasematest aegadest meenuvad sarnased Mushaboom ja One Evening, kus samuti toredad puusakrõksud ja painutused silma jäid. Igatahes on need kõik päris andekad videod. Uue loo 1 2 3 4 videot võib vaadata eelmisest postitusest. Aga jah, südame paneb ta mul endiselt kiiremini tööle.

Ametlik koduleht
MySpace (seal on hetkel võimalik tervet albumit kuulata)
Feist'i fänni blog (uudised, videod, mp3'd, jne.)

Feist - 1 2 3 4 (via Stereoscope.fm)
veel muusikat

0 kommentaari: