reede, juuli 20, 2007

Juhuu, Kõrvaklapp on kahene

Täna täitub kaks aastat selle blogi avamisest. Nagu tavaks jälle natuke statistikat. Kui aasta tagasi oli külastajaid ühe statistika järgi 6750 ja teise põhjal umbes 7800, siis praeguseks on vastavad arvud 22400 ja 23410. Keskmine külastajate arv päevas on tubli 27 inimest ja kõige rohkem 58 inimest. Üldine tendents on ikka selline, et suviti kuivab külastajate arv väiksemaks ja just sügisel hakkab jälle tõusma. Ligi 73% külastajaid on loomulikult Eestist. Kaugel maas on USA, Inglismaa, Saksamaa, Prantsusmaa, Kanada, Soome, Itaalia ja Rootsi. Kõige rohkem külastajaid satub siia lehele läbi teiste veebilehtede (umbes 63%) ja läbi otsimootorite (37%). Eriti läbi Google'i. Levinumad otsingusõnad on jätkuvalt rapidshare, vaiko eplik ja eliit (nii koos kui iga sõna eraldi), mp3, megaupload, blogspot, kõrvaklapp, muusika, jne. Enamus külalisi satub siia jätkubalt läbi Microlips'i blogi. Neile järgnevad bloggeri otsing, Blog.tr.ee, Holiks, Helinälg, Trigger106, Triangel, Rada7 ja Penny Lane. Neile lisaks veel mõned foorumid ja otsimootorid.

Lisaks statistikale jõudsin ka see aasta Ajaveebide konkursil muusikablogide kategoorias kõrgemale otsale. Võitu rohkem vääriv Penny Lane, meeldis õnneks ka kohtunikele rohkem. Lisaks on tehtud paar huvitavat pakkumist, millest ilmselt mõnigi võib käiku minna. Enda üle olen eriti uhke Mixtape'ide pärast. Seega olen ära jätnud üksiklugude massilise üleslaadimise. See variant meeldib ilmselt ka autorikaitsele rohkem, mitte, et mul varem nendega kokkupuuteid oleks olnud. Juurde on tulnud videod, tänu YouTube'ile. Samuti on nii mõnigi bänd saatnud mulle meile. Sain ka esimese tasuta nänni, kui Under Marie saatis oma singli What What, koos ilusa postkaardiga. Kutsutud on ka erinevatesse netikohtadesse. Suurima lootused on Newsoundland lehega, mis hetkel veel ootab oma starti. Aga sealt paistab midagi väga huvitavat tulevat. Igatahes on olnud kaks ilusat aastat.

Nüüd traditsioonist ka. Nagu esimene post ja aasta tagasi on näidanud, siis minu juubelipostitused on seotud Mercury Muusikaauhinnaga. Eriti selle nominentidega. Ka seekord avaldati need nominendid, umbes paar päeva tagasi. Sel aastal jäid sõelale:
Amy Winehouse - Back To Black
Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
Basquiat Strings - Basquiat Strings With Seb Rochford
Bat For Lashes - Fur And Gold
Dizzee Rascal - Maths English
Fionn Regan - The End Of History
Jamie T - Panic Prevention
Klaxons - Myths From The Near Future
Maps - We Can Create
New Young Pony Club - Fantastic Playroom
The View - Hats Off To The Buskers
The Young Knives - Voices Of Animals And Men

Võitja selgub 4. september. Eelmine aasta sai selle teadupärast Arctic Monkeys'i debüütplaat. Ma ei imesta, kui ta see aasta ka võidab. Millegipärast arvangi, et kolm tõsisemat finalisti on Amy Winehouse (on ka varem kandideerinud), Arctic Monkeys ja Klaxons. Kolme nime polnud varem kuulnud ja ülejäänutelt olen kuulnud paari lugu. Igatahes tundub, et zhanriline valik on see aasta päris lai.

2 kommentaari:

rupert ütles ...

Ma kahtlustan, et Klaxons võiks täitsa ära võita.

Penny Lane ütles ...

Palju õnne sulle, K6rvaklapp!